Let op: vanaf 6 november geldt de mondkapjesplicht naast in de voertuigen, ook weer op stations en haltes.

Weer via de voordeur instappen en een kaartje kopen

22-10-2020
We hebben goed nieuws! Onze bussen zijn voorzien van een aantal aanpassingen, waaronder het plaatsen van schermen bij de chauffeurscabine. Dankzij deze maatregelen kunnen de voordeuren van de bussen weer open. Dit betekent dat je weer voorin in kunt stappen en een kaartje kunt kopen bij de buschauffeur.

Wanneer gaan de voordeuren weer open?

De voordeuren van de Breng bussen gaan vanaf maandag 26 oktober weer open.

De eerste stoelenrij blijft afgesloten, ook is de streep voor staanplaatsen iets naar achteren verplaatst. Dit om te voorkomen dat reizigers zich op minder dan 1,5 meter afstand van de chauffeur bevinden.

Zoveel mogelijk éénrichtingsverkeer

Nu de voordeuren weer opengaan, willen we zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer creëren in de bus. Daarom willen we je vragen om voorin in te stappen en bij de midden- of achterdeur uit te stappen. Zo houden we het OV veilig.

Onderzoek van TNO

Schermen bij de chauffeurscabine, goede ventilatie en regelmatige schoonmaak verkleinen de kans op blootstelling aan het coronavirus in het OV in vergelijking met de huidige situatie, waarbij reizigers alleen door de achterdeuren moeten in- en uitstappen. Daarmee vormt het voor de buschauffeurs en trambestuurders een beter alternatief dan een gesloten voordeur.

Lees meer over het onderzoek van TNO naar veilig reizen met het OV

Vervoerbewijs kopen

Je kunt dus weer een kaartje kopen tegen het reguliere tarief bij de chauffeur.

Kinderen reizen niet meer gratis mee

Dit betekent ook dat kinderen tot en met 11 jaar niet meer gratis mogen meereizen vanaf 26 oktober. Voor deze kinderen kan een Kidskaartje voor € 1,15 worden aangeschaft bij de chauffeur.

Online vervoersbewijs kopen

Daarnaast kun je ook online een vervoersbewijs blijven aanschaffen.