In de trein

Onder bepaalde voorwaarden mag je bagage, huisdieren of een fiets meenemen in de trein.

Bagage

Meenemen van bagage is in de trein in principe toegestaan, onder de volgende voorwaarden:
  • Je bagage mag niet meer dan (hoogte, breedte of diepte) 85 centimeter zijn.
  • Hou je bagage in de gaten, het is je eigen verantwoordelijkheid.
  • Je dient ervoor te zorgen dat je bagage het gangpad, andere reizigers niet belemmert of hindert en niet een zitplaats inneemt indien een medereiziger daarop aanspraak maakt.
  • Ons treinpersoneel mag je de toegang tot de trein weigeren of je verplichten de trein te verlaten als zij van oordeel is dat jouw bagage, of het gebruik daarvan, hinder zal veroorzaken.

Huisdier

Kleinere huisdieren mogen in draagtas, mand of iets dergelijks in alle treinen worden meegenomen. Als je een hond niet in een mand of kooi vervoert, moet het dier kort zijn aangelijnd en dien je een daarvoor bestemd vervoerbewijs te kopen. Blindengeleiden- en andere hulphonden mogen altijd gratis meegenomen worden, indien de hond een geleidetuig draagt.

Ons treinpersoneel kan je verplichten om met je dier het station of de trein te verlaten als je dier naar hun oordeel gevaarlijk, lastig of hinderlijk is.

Fiets

Met een Fietskaart Dal mag je een fiets doordeweeks meenemen tussen 9.00 -16.00 uur en tussen 18.30 - 6.30 uur. In het weekend en in juli en augustus gelden die beperkingen niet.

Op het traject Arnhem-Doetinchem-Winterswijk mag je in het weekend (in juli en augustus op alle dagen van de week) de fiets zelfs gratis meenemen!

Kinderwagen

Je mag een kinderwagen meenemen in onze treinen.
  • Plaats de kinderwagen tijdens de rit op de rolstoelplaats, mits deze niet bezet is. Een reiziger in een (elektrische) rolstoel heeft altijd voorrang op deze plek.
  • Zet tijdens de rit de kinderwagen op de rem.
  • Probeer zelf plaats te nemen op een passagiersstoel in de trein.

Reizen met een rolstoel of rollator

Meer informatie over reizen met een rolstoel vind je op de NS webpagina ‘Reizen met een functiebeperking’.

Service & Veiligheid

Wil je weten waar je bus vertrekt? Heb je een vraag over vervoersbewijzen? Onze collega’s van service en veiligheid staan dag en nacht klaar voor onze reizigers. Al deze collega’s zijn ook beëdigd BOA en speciaal opgeleid om ook de rust en veiligheid te bewaken in en om onze voertuigen.

Klik hier om meer te lezen over onze Service & Veiligheid-teams en hun bevoegdheden.

Ook interessant

Vervoerbewijzen Breng trein

Wat voor vervoerbewijzen zijn er en hoe kan ik betalen?

Breng trein

Een traject met de trein tussen Arnhem en Doetinchem.

In- en uitchecken Breng trein

Vergeet niet altijd in- en uit te checken! Ook voor abonnementhouders.