Brengflex

In een aantal regio's bieden we naast de reguliere buslijnen een Brengflex service aan.. Brengflex is een duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling in de regio Arnhem en Nijmegen. Jij bepaalt wanneer je wordt opgehaald bij jouw halte en waar je naar toe reist.

Er is dus geen vaste dienstregeling bij Brengflex. Een klein busje komt je op de afgesproken tijd ophalen bij een halte en brengt je zo snel mogelijk naar de door jouw gekozen eindhalte. Het kan zijn dat je het voertuig moet delen met andere passagiers. Maar dat gebeurt alleen als je aankomsttijd niet in gevaar komt. Reserveren doe je via een gratis flex-app of per telefoon. Het voordeel van reserveren via de app is dat je continu kunt zien waar je chauffeur is, wanneer je wordt opgehaald en wat je verwachte aankomsttijd is. 

Voordelen

 • Directe verbindingen zonder overstap.
 • Zelf bepalen wanneer je reist.
 • Vervoer op maat met zitplaatsgarantie voor alle reizigers (plek voor rolstoel en kinderwagen).
 • Eenvoudig te boeken via een flex-app of telefoon.
 • Makkelijk betalen met je OV-chipkaart, bankpas of creditcard.
 • Je kunt op de app precies zien hoe laat het vervoer er is.
 • Geen onnodige wachttijden bij de halte.

Waar rijdt Brengflex?

Brengflex rijdt op dit moment in de volgende afzonderlijke gebieden:

 • Arnhem, Rozendaal, Velp en dorpskern Rheden
 • Nijmegen, Wijchen, Alverna, Berg en Dal (woonkern), Oosterhout (woonkern), bedrijventerrein Bijsterhuizen
Je kunt alleen binnen één gebied reizen met Brengflex. Dus niet van gebied naar gebied.

Wanneer rijdt Brengflex?

Breng flex is beschikbaar tijdens deze uren:

 • Maandag – vrijdag 06.30 – 24.00 uur
 • Zaterdag 08.00 – 24.00 uur
 • Zondag 09.00 – 24.00 uur

We raden aan om ruim vóór sluitingstijd te boeken om te zorgen dat je nog vervoerd kan worden op dezelfde dag.

Reserveren

Je kunt op ieder moment reserveren (direct of vooruitboeken), dit kan zowel telefonisch als via de OVflex app. Je kunt al tot 14 dagen van tevoren reserveren (alleen via de app). De wachttijd is gemiddeld 16 minuten. De app geeft precies aan op welke tijd de chauffeur komt.
Let op: Je kunt Brengflex niet als een taxi of reguliere bus op straat aanhouden. Ook wanneer er (nog) plek is in de bus kun je niet zomaar instappen, aangezien er mogelijk later andere passagiers met reservering mee gaan.

Via de app reserveren

Je kunt 24/7 via de OVflex app reserveren. Download de OVflex app voor iPhone (iOS 9 en hoger) of Android (6.0 of hoger) en volg de instructies in de app.

Telefonisch reserveren

Brengflex kun je ook reserveren door te bellen met 088-6000 965 (lokaal tarief). Brengflex is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 06.00 tot 20.30 uur en in de weekenden en op feestdagen van 07.30 tot 20.30 uur.

Na reservering krijg je een tijdvenster waarbinnen je geacht wordt bij de halte te staan. De chauffeur belt je als je niet bij de gekozen halte klaar staat. Wanneer je niet op tijd bij de halte bent kan de chauffeur na één minuut besluiten door te rijden. We willen namelijk voorkomen dat andere reizigers mogelijk vertraging oplopen.

Samen reizen

Ons systeem werkt per persoon. Het kan daarom zijn dat jullie door verschillende voertuigen worden opgehaald als jullie apart reserveren. Wil je samen reizen, bestel dan voor meerdere personen (maximaal 8) vanaf dezelfde locatie en met hetzelfde account. Reis je met meer dan 8 personen, bestel dan 2 keer via 2 verschillende accounts.

Wanneer een persoon reserveert voor een groep, betaalt hij/zij ook voor de hele groep. Er kan niet per individu afgerekend worden. De eventuele verrekening dient onderling in de groep geregeld te worden.

Tarief

 • Voor Brengflex geldt een vast tarief van € 3,65 per rit, ongeacht de lengte van je rit.
 • Kinderen in een kinderwagen mogen gratis mee. Kinderen die niet in een kinderwagen zitten gelden als een extra passagier.
 • Als de buschauffeur om moet rijden, betaal je niet meer.
 • 65-plussers kunnen leeftijdskorting aanvragen.

Betaalmiddelen

Wanneer je reserveert met de app kun je gelijk betalen je creditcard. Je kunt ook kiezen om in de bus te betalen. Dan betaal je bij de buschauffeur met je OV-chipkaart, pinpas of creditcard. Contant betalen is niet mogelijk.

Meenemen

Alles wat binnen de 47x73x34 cm past, mag je meenemen. Wil je meer meenemen, reserveer dan voor een extra persoon. Wil je een buggy of rolstoel meenemen? Geef dat dan aan tijdens je reservering.

Een hulphond mag mee, maar moet wel op de grond zitten en niet op de bank of stoel. De chauffeur kan eisen dat andere huisdieren meegenomen worden in tas of bench die maximaal 47x73x34 cm is.