Draag tijdens je reis een mondkapje en vermijd drukte.

Nijmegen 65+ abonnement

Voor inwoners van Nijmegen, die 65 jaar of ouder zijn en niet in aanmerking komen voor de Busvoordeelpas, introduceert Breng het Nijmegen 65+ abonnement. 
De afgelopen jaren bood de gemeente Nijmegen inwoners van 65 jaar en ouder een busabonnement aan voor € 10,-- per jaar. Dit busabonnement stopt in 2020. Daarvoor in de plaats komt de Busvoordeelpas. Deze pas is alleen verkrijgbaar voor inwoners onder een inkomensgrens.

Voor inwoners van Nijmegen, die 65 jaar of ouder zijn en niet in aanmerking komen voor de Busvoordeelpas, introduceert Connexxion het Nijmegen 65+ abonnement. Voor € 49 per jaar (dat is nog geen € 1 per week!) kun je op werkdagen na 09.00 uur en in het weekend de hele dag onbeperkt reizen in Nijmegen en omgeving. Daarmee kun je toch voordelig blijven reizen.

Waar geldig?

Het abonnement geldt op alle stads- en streekbussen in de gemeente Nijmegen. Daarnaast ook in de dorpen Alverna, Beek, Bemmel, Berg en Dal, Beuningen, Elst, Erlecom, Ewijk, Groesbeek, Heumen, Kekerdom, Leuth, Malden, Molenhoek, Mook, Nederasselt, Ooij, Overasselt, Weurt, Wijchen en Winssen. Er is één uitzondering: buslijn 58 van de NIAG. Hierop is het abonnement niet geldig.

Het abonnement is te koop voor iedereen die 65 jaar of ouder is. Dus niet alleen inwoners van Nijmegen kunnen hiervan profiteren. Ook inwoners in het geldigheidsgebied (bijv. Groesbeek) die voldoen aan de leeftijdsgrens mogen het abonnement aanschaffen.

Waar te koop?

Het abonnement is te koop bij het Breng loket Nijmegen Centraal Station, geopend op maandag t/m vrijdag van 07.00-19.00 uur en op zaterdag van 09.00-17.00 uur. Een persoonlijke OV-chipkaart met pasfoto is nodig om dit abonnement te kunnen aanschaffen. Betalen kan met de pinpas of contant.

Het abonnement is ook te koop in onze webshop en bij een aantal verkooppunten in Nijmegen en omgeving.

Bestel het abonnement

Dal Vrij 65+

Noord-Holland en Gelderland
Vanaf ingangsdatum 1 jaar geldig
65-plussers kunnen vrij-reizen in de daluren in bussen van Connexxion en Breng
€ 135,- per jaar

Nijmegen 65+

Nijmegen
Vanaf ingangsdatum 1 jaar geldig
Vanaf ingangsdatum 1 jaar geldig
€ 49,- per jaar

Ook interessant

Busvoordeelpas Nijmegen

Nijmegenaren met een laag inkomen kunnen voor € 15 per jaar tijdens daluren gebruik maken van de bus in stad en regio.

Aangepaste tarieven

Per 1 januari 2020 zullen er verschillende tarieven van kaartjes en abonnementen wijzigen. Wil je een abonnement aanschaffen voor 2020? Dit kan vanaf half december.

Dienstregeling Breng bus Regio Arnhem Nijmegen wijzigt niet in december

Op 15 december 2019 gaat de nieuwe dienstregeling in van het Openbaar Vervoer in Nederland.