Check in en uit met je betaalpas, nu in regio's Arnhem-Nijmegen en IJsselmond

Sinds 29 maart kun je in- en uitchecken met je betaalpas. In alle vervoersgebieden van Transdev kan dat nu. Je kunt natuurlijk ook nog steeds betalen met je OV-chipkaart. Naast de betaalpas kun je ook je creditcard gebruiken (met een betaalchip) en een betaalpas op je mobiel. Deze nieuwe betaalvorm in het OV is inmiddels in veel delen van Nederland beschikbaar.
Betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Wel zo makkelijk. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en daarnaast kun je ook in- en uitchecken met je betaalpas of met je creditkaart, ook via je mobiel. OVpay heet die nieuwe vorm van betalen. In heel veel vervoersregio’s werkt het al. Een volledig overzicht staat op www.ovpay.nl.

Let op!
Het werkt net als met OV-chipkaart. In plaats van je chipkaart houd je je betaalpas of telefoon bij de kaartlezer.
Maar let op! Gebruik bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard of telefoon. Haal de kaart uit je portemonnee of pashouder, zodat ook echt de goede kaart wordt gelezen. Je plastic pas en je telefoon ziet de kaartlezer als afzonderlijke passen. Ook als ze aan dezelfde bankrekening zijn gekoppeld. Dus: gebruik er altijd één.

Zien wat je betaalt

Het geld voor de reis schrijft je bank een paar uur later van je rekening af. Lukt dat niet, omdat je te veel rood staat? Dan kun je niet meer met die pas inchecken.

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV.

In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.