Sinds 9 december 2018 rijden de buslijnen 2 (op marktdagen tot 20.00 uur), 14, 33, 58 en 80 (alle dagen) via de haltes Nijmegen Valkhof, Hertogplein en Nassausingel naar het station. Dit vanwege de werkzaamheden aan de Waalkade die tot medio juni zullen duren. In de praktijk is echter gebleken, dat deze route vaak tot vertragingen leidt. Bussen komen te laat op het station aan, waardoor reizigers aansluitende bussen/treinen missen. Daarom is besloten om met ingang van 24 februari via de Singels te rijden.

Nieuwe route

In onderstaand overzicht is per lijn de nieuwe route vanaf 24 februari te vinden:

  • Lijn 2: op zaterdag, zondag en maandag tot 20.00 uur rijdt lijn 2 via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel (op de terugweg dezelfde route in tegenovergestelde richting). Na 20.00 uur, en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag de gehele dag, rijdt lijn 2 de normale route via de Burchtstraat en Plein 1944.
  • Lijn 14: rijdt ALLE dagen van de week via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel (op de terugweg dezelfde route in tegenovergestelde richting).
  • Lijn 33: rijdt ALLE dagen van de week via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel (op de terugweg dezelfde route in tegenovergestelde richting).
  • Lijn 58: op zaterdag, zondag en maandag tot 20.00 uur rijdt lijn 58 via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel (op de terugweg dezelfde route in tegenovergestelde richting). Na 20.00 uur, en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag de gehele dag, rijdt lijn 58 de normale route via de Burchtstraat en Plein 1944
  •  Lijn 80: rijdt ALLE dagen van de week via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel (op de terugweg dezelfde route in tegenovergestelde richting).

Ongewijzigd

Voor de lijnen 8 en 82 blijft de omleidingsroute ongewijzigd:

  • Lijn 8: op zaterdag, zondag en maandag tot 20.00 uur rijdt lijn 8 na de halte Prins Hendrikstraat via de halte Nassausingel naar het station (op de terugweg dezelfde route in tegenovergestelde richting). Na 20.00 uur, en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag de gehele dag, rijdt lijn 8 de normale route via Burchtstraat en Plein 1944.
  • Lijn 82: rijdt ALLE dagen van de week via de haltes Sint Canisiussingel en Nassausingel naar het station (op de terugweg dezelfde route in tegenovergestelde richting).

Ook de optie om te reizen met Breng Flex blijft gehandhaafd. Op 30 meter afstand van de bushalte Waalkade is er een halte (aan de rotonde) vanwaar reizigers Breng Flex kunnen boeken naar iedere andere halte in Nijmegen, Oosterhout, Lent en Wijchen. Kijk voor meer informatie op www.brengflex.nl.

Terug Home