Het Nijmeegse Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en de mobiliteitsaanbieder Breng hebben de handen ineen geslagen; zij bieden de 3.800 werknemers van CWZ slimme abonnementen op maat aan.

Parttime werknemers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een slim deeltijdabonnement en mensen die 's zomers graag op de fiets naar hun werk gaan, kunnen kiezen voor het goedkope winterabonnement.

De samenwerking past in het streven van CWZ en de gemeente Nijmegen om steeds meer medewerkers te laten kiezen voor andere vervoersmogelijkheden dan de auto voor woon-werkverkeer. Dit komt de bereikbaarheid van het ziekenhuis ten goede. De drukte in de spits neemt af en voor patiënten zijn meer parkeerplaatsen beschikbaar. Een mooie bijkomstigheid, en zeker niet minder belangrijk, is dat deze samenwerking ook een positief effect kan hebben op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Als zij hun slimme busabonnement combineren met fietsen, bevordert dit de vitaliteit.

De symbolische start van deze samenwerking was op 23 februari. Juul van Hout, directeur van Hermes, reikte het eerste slimme busabonnement uit aan Ronald van den Kieboom, specialistisch analist en lid ondernemingsraad bij CWZ. Hij heeft gekozen voor het Breng Vrij abonnement waarmee hij het hele jaar kan reizen in de regio Arnhem Nijmegen. 

Ronald van den Kieboom: "Reizen met de bus is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader werkte 39 jaar als buschauffeur in dienst van de toenmalige BBA (Brabantsche Buurtspoorwegen en Autodiensten).Het is heerlijk om ‘s ochtends in de bus te stappen en vrij te zijn in je doen of laten. Of ik nu een gesprek aanga met de vaste reizigers op dat vroege uur, wat lees, muziek luister of zelfs nog even mijn ogen sluit, het kan allemaal. Mijn bestemming haal ik wel. In de middag is het prettig om langs de file geleid te worden."(Persbericht Hermes/Breng)

Terug Home