Fiets mee in de Breng trein? Koop voor € 6,10 een Dagkaart Fiets bij de kaartautomaat op het station.

Je kunt de Dagkaart Fiets kopen als papieren kaartje, of je kunt 'm op je OV-chipkaart zetten. De Dagkaart Fiets is geldig op alle binnenlandse treinen van de NS en regionale vervoerders (uitgezonderd internationale treinen).

Spelregels

  • Je mag je fiets niet in de spitsuren meenemen in de trein; spitsuren zijn op werkdagen van 6.30 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.30 uur (deze beperking geldt niet in de weekenden, op feestdagen én in de maanden juli en augustus). Bij ruimtegebrek in het fietsgedeelte, kunnen we vragen om een volgende trein te nemen.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de fiets. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies en beschadiging van je fiets (tenzij er sprake is van nalatigheid aan onze kant).
  • Eventuele bagage (zoals fietstassen) mag niet op de fiets blijven zitten.
  • Fietsen en andere vervoermiddelen met een verbrandingsmotor mogen uit veiligheidsoverwegingen niet worden meegenomen; ook fietsaanhangwagentjes kunnen niet mee in de trein. Het is niet toegestaan om te fietsen op stations en perrons.
  • Vouwfietsen mogen als handbagage gratis worden vervoerd. De fiets moet compact opgevouwen zijn. Zowel bij het in- en uitstappen als tijdens de reis.  De vouwfiets mag geen obstakel vormen bij het in- en uitstappen en bij de doorstroming in de trein. Het is niet toegestaan vouwfietsen in een bagagerek neer te leggen. Wanneer de vouwfiets naar het oordeel van het treinpersoneel overlast of gevaar veroorzaakt, kunt je worden verplicht met de fiets de trein te verlaten.

Terug Home