Vanaf 1 juni 2018 is het mogelijk om bij NS met de trein te reizen zonder het activeren van de OV-Chipkaart. Deze eenmalige (gratis) activatie blijft voor een tweetal situaties bij reizen met Connexxion wel benodigd:

  1. Voor reizen met de Valleilijn heeft u het ‘reizen op saldo’ product wel nodig. Meer informatie is hier te vinden
  2. Reis je binnen 35 minuten met Connexxion, NS en wederom met Connexxion dan hoef je maar een keer het opstaptarief van 90 cent te betalen. Echter door de nieuwe aanpassing bij NS wordt de vorige Connexxion reis niet herkent, en wordt wederom 90 cent in rekening gebracht bij de tweede Connexxion reis.

Koop je op 1 juni 2018 of later een nieuwe OV-chipkaart, en reis je met Valleilijn en/of maak je een Connexxion-NS-Connexxion reis binnen 35 minuten laad dan het gratis het ‘reizen op saldo’ product op je OV-Chipkaart:
  • Vraag het gratis ‘reizen op saldo’ product aan via de website van NS;
  • Activeer het gratis ‘reizen op saldo’ product bij een van de Servicepunten via de OV-Chipkaart oplaadautomaten binnen de Connexxion/Hermes reisgebieden (reizen op saldo product);
  • Activeer het gratis ‘reizen op saldo’ product via de NS-kaartautomaten op het station. (laden Overige producten – reizen op saldo).

Heb je reeds een OV-Chipkaart waar je het ‘reizen op saldo product’ is geactiveerd, hetgeen op nagenoeg alle OV-chipkaarten het geval is, dan hoef je niets te doen. Het betreft alleen nieuwe OV-chipkaarten die vanaf 1 juni 2018 worden aangeschaft.

Terug Home