Waar u ook heen wilt in de Stadsregio Arnhem Nijmegen, er is één busdienst die u snel, veilig en comfortabel brengt: Breng. Gemakkelijk en herkenbaar. Breng is er voor iedereen. En van Breng kunt u méér verwachten.

Betere dienstverlening

Bij Breng draait alles om de reiziger en zijn omgeving. Daarom steunt Breng allerlei sociale initiatieven in de regio. We rijden met milieuvriendelijke en ruime bussen.
Ook kunt u rekenen op goede aansluitingen en duidelijke informatie. Slimme en moderne oplossingen voor onze reizigers en meer innovatie en kwaliteit in dienstverlening. Dat is waar Breng voor staat.

Breng staat midden in de maatschappij

Breng staat middenin de maatschappij. Meer dan 150.000 mensen doen iedere dag een beroep op ons. Deze maatschappelijke functie en de grote zichtbaarheid van onze onderneming maakt een verantwoorde uitvoering van ons werk tot een absolute must.

In dit kader doet Breng wat binnen de mogelijkheden ligt om de bijdrage aan de maatschappij zo hoog mogelijk te laten zijn.

Aan de ene kant betekent dit zorgen voor optimale dienstverlening aan reizigers en opdrachtgevers.

Aan de andere kant spannen wij ons in om de veiligheid voor onze medewerkers en reizigers te verhogen en de maatschappij met onze activiteiten zo min mogelijk te belasten.

Maar daarnaast doen wij graag wat extra voor de maatschappij.

Grote projecten:

 • Mobiele Clean Teams: Op het station in Arnhem en Nijmegen worden de Brengbussen extra schoon gemaakt. Deze mobiele clean teams bestaan uit medewerkers van Zideris, Pluryn en De Driestroom. Lees bijgaand artikel om een indruk te krijgen van de werkzaamheden van het Clean Team.
 • Wij staan voor de wijk
  Breng participeert in het project Wij staan voor de wijk. Wij staan voor de Wijk initieert, ondersteunt en organiseert maatschappelijke projecten en activiteiten in de regio Nijmegen. Uitgangspunt van de stichting is een bijdrage leveren aan het verbeteren van de sociale cohesie in wijken door het initiëren, ondersteunen, uitvoeren en/of organiseren van maatschappelijke projecten en activiteiten. Dit allemaal in Nijmegen en haar regio. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om het stimuleren van sportbeoefening of het overdragen van kennis.
  De chauffeurs van Breng zijn de ogen en oren van het bedrijf. Zij staan midden in de maatschappij en weten wat er leeft in de stad en haar omgeving. Ze zien ook waar het aan tekort schiet, daarom is het belangrijk om mee te doen met Wij staan voor de Wijk. Uiteraard is het vervoeren van mensen doel nummer één. Dat betekent dat Breng ook bussen levert voor het vervoer van groepen bij activiteiten van de stichting. Daarnaast vindt Breng het belangrijk dat het toekomst kan bieden voor jongeren door middel van duidelijke, concrete projecten, waardoor er minder vandalisme is, zodat er meer geld beschikbaar is voor de verbetering van de kwaliteit van het openbaar vervoer.
   

Kleine projecten

 • Vervoer voor moeders van kinderen met een handicap: om deze moeders één dag te vrijwaren van de zorg voor hun gehandicapte kind organiseert de Stichting Moeders voor Elkaar een jaarlijks uitje; Breng stelt voor het vervoer hiervan een bus beschikbaar, een chauffeur van Breng neemt hiervoor een vrije dag op en bezorgt de moeders dan een zorgeloze en onvergetelijke dag.
 • Kunstproject
  Gedurende het schooljaar kunnen Arnhemse basisscholen tegen een gereduceerd tarief met de Breng  lijnbus naar een museum in Arnhem, Oosterbeek of Velp reizen. En uiteraard met de Breng bus weer terug.
 • Jeugdland
  In de zomervakantie kunnen kinderen die in het bezit zijn van het Jeugdland Vakantiepaspoort  voor een symbolisch bedrag een buszegel kopen die recht geeft op onbeperkt reizen met de bus in Arnhem, Velp, Oosterbeek, Driel en Heteren, op werkdagen van 09.00-17.00 uur.  


 

Terug Home