Handleiding Overstap Aanvragen

Met de reisinformatie app vraag je nu ook snel en gemakkelijk een overstap aan. Als dit mogelijk is, dan blijft de bus op je wachten!

Overstap aanvragen op een andere bus?

Heeft je bus vertraging en dreig je daardoor een aansluitende bus te missen? Met behulp van de StappOver app kon je er dan voor zorgen dat die bus even bleef wachten. Je had daarvoor wel een aparte app nodig. Maar dat hoeft niet meer! De overstap functie is nu geïntegreerd in de apps van Breng (regio Arnhem-Nijmegen), Connexxion, Hermes en Overal (Noord Holland Noord). Een aparte StappOver app is dus niet meer nodig!

Je kunt alleen een overstap aanvragen als de aansluitende bus volgens dienstregeling moet vertrekken na de geplande aankomsttijd van jouw vertraagde bus. Als deze bijvoorbeeld om 10.14 uur moet aankomen op een busstation kun je geen overstap aanvragen voor een bus die om 10.12 uur moet vertrekken vanaf dat busstation. Maar wel als de aansluitende bus om 10.14 uur of later moet vertrekken. Bussen wachten maximaal drie minuten op een vertraagde bus, om zo een ‘sneeuwbal’ effect in de dienstregeling van andere bussen te voorkomen.

Hoe werkt het aanvragen van een overstap?

  1. Open het vertrektijdenscherm.
  2. Voer in de regel “Zoek op lijnnummer of haltenaam” de halte in waar je wilt overstappen. Tip: stap je regelmatig op dezelfde halte over? Maak deze halte dan favoriet (klik op het ‘hart’ symbool rechtsboven). Je ziet dan direct de buslijnen waarop je kunt overstappen. In sommige delen van het land rijden er meerdere vervoerbedrijven. Reis je in zo’n gebied en wil je vanuit een bus van een andere vervoerder overstappen op een bus van Connexxion? Ook dan kun je met deze functionaliteit een overstap regelen. Omgekeerd (van een Connexxion bus op een bus van een andere vervoerder) is dat helaas niet mogelijk.
  3. Geef toestemming om je GPS locatie te delen. Zo vindt het systeem het voertuig waar vandaan je een overstap aanvraagt.
  4. Indien het systeem jouw bus niet kan vinden krijg je een aantal keuzeopties. Klik dan op het lijnnummer van de bus waarmee je naar de overstaphalte reist.
  5. Je ontvangt een bevestiging van de door jou aangevraagde overstap. Desgewenst kun je hier de aanvraag nog annuleren.
  6. Je krijgt ook een bevestiging dat jouw aanvraag voldoet aan de criteria en daarom is goedgekeurd. Vervolgens krijg je een melding dat de overstap mogelijk is dan dat de bus op de overstaphalte op je blijft wachten.