Ook tijdens de avondklok blijft het OV beschikbaar voor essentiële reizen.

Buurtbus

De buurtbus is een kleinere bus voor 8 personen die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De chauffeurs zijn vrijwilligers. Bij de chauffeur kun je een kaartje kopen met pinpas of creditcard. Je kunt ook reizen met een OV-chipkaart. Abonnementen en de OV-studentenkaart zijn ook geldig in de buurtbus.

Let op: Covid-19 maatregelen.
Buurtbus 589/590 Veluwezoom West rijdt weer, echter uitsluitend op de route Doorwerth-Oosterbeek-Wolfheze v.v. Op maandag t/m vrijdag geldt dan de dienstregeling als op werkdagen (eerste rit Doorwerth Winkelcentrum De Weerd 08.00 uur, daarna ieder uur tot en met 17.00 uur; eerste rit Wolfheze Het Schild 08.30 uur, daarna ieder uur tot en met 17.30 uur).
Op zaterdag rijdt buurtbus 589/590 de normale zaterdag dienstregeling (eerste rit Doorwerth Winkelcentrum De Weerd 10.00 uur, daarna ieder uur tot en met 16.00 uur; eerste rit Wolfheze Het Schild 09.30 uur, daarna ieder uur tot en met 15.30 uur).
De buurtbussen 589/590 rijden nog niet naar Heelsum en Renkum. Diverse halten op die route zijn bereikbaar met de lijnen 51 en 352.

Buurtbus 556 Heteren-Driel-Elst rijdt tot en met 11 december, daarna niet meer tot nadere aankondiging. Het ventilatiesysteem dat was aangebracht om het voertuig corona proof te maken geeft dermate veel geluidsoverlast dat het bestuur van deze buurtbus heeft besloten gedurende de modificatie daarvan niet te rijden.

De overige buurtbuslijnen rijden niet tot nadere aankondiging! U kunt in plaats daarvan gebruik maken van de Regiotaxi AVAN.

Daar waar in Gelderland op dit moment geen buurtbussen meer rijden vanwege het corona-virus, kunnen reizigers gebruik maken van de Regiotaxi AVAN. Voor het boeken van een rit is hiervoor een speciaal telefoonnummer aangemaakt 085-0438784. Het telefoonnummer is geopend tijdens de openingstijden van de buurtbus. Het is alleen mogelijk om van halte naar halte te rijden.(dus het betreft geen deur tot deur vervoer).

De kosten van een buurtbusrit zijn  €. 2.35 per rit. U kunt uw rit afrekenen in het voertuig bij de chauffeur met een bank/pinpas. Uw OV-chipkaart kunt u helaas niet gebruiken daar er geen OV-chipkaart apparatuur in het voertuig van AVAN aanwezig is.
 
Let op: Het dragen van een niet medisch mondkapje is ook verplicht in de Regiotaxi AVAN. 
 

De buurtbussen rijden net als de reguliere bus volgens een vaste dienstregeling een route langs een aantal haltes.

Twee belangrijke verschillen zijn:

 • Het is een kleinere bus met plek voor maximaal 8 personen.
 • ​Rolstoelgebruikers kunnen niet reizen met de buurtbussen. De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers en niet opgeleid om reizigers in een rolstoel te vervoeren. Rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de reguliere buslijnen of een dag van tevoren (op vrijdag voor een rit op maandag) contact opnemen met 026 - 214 21 40.

Overzicht van Buurtbus-lijnen

 • Lijn 524: Dieren - Spankeren   
 • Lijn 525: Dieren - Dieren West 
 • Lijn 526: Dieren - Dieren Noord
 • Lijn 555: Zevenaar - Pannerden - Aerdt
 • Lijn 556: Elst - Driel - Heteren   
 • Lijn 560: Zevenaar - Pannerden - Aerdt - Herwen         
 • Lijn 561: Wijchen - Alverna - Nederasselt - Overasselt - Heumen - Malden        
 • Lijn 562: Beek - Berg en Dal - Groesbeek - Malden       
 • Lijn 563: Wijchen - Leur - Hernen - Bergharen - Batenburg        
 • Lijn 564: Groesbeek - Molenhoek         
 • Lijn 565: Beuningen - Wijchen  
 • Lijn 566: Zevenaar - Babberich - Elten - Lobith - Tolkamer - Spijk          
 • Lijn 589: Doorwerth → Heveadorp → Oosterbeek → Wolfheze → Renkum → Heelsum → Doorwerth       
 • Lijn 590: Doorwerth → Heelsum → Renkum → Wolfheze → Oosterbeek → Heveadorp → Doorwerth

Dienstregeling

Type het nummer van de Buurtbus lijn in de volgende zoekmachine en vind de dienstregeling met vertrektijden en haltes:

Kaartjes

Er gelden andere tarieven in de buurtbussen. Je kunt reizen met het ritkaartje van Breng. Kinderen kunnen voordelig met je meereizen voor € 1,00 met het Kidskaartje Breng buurtbus. Dit ritkaartje is geldig voor een enkele reis zonder overstap en is te koop bij de chauffeur van de buurtbus.

Kidskaartje Breng buurtbus

Kinderen reizen voordelig met je mee in de buurtbus

Regio Arnhem-Nijmegen
Een enkele reis
Geldig op alle buurtbussen
€ 1,05
Meer info Te koop bij de buschauffeur