Laat ons weten hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren tijdens Covid-19. ➞

Buurtbus

De buurtbus is een kleinere bus voor 8 personen die volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De chauffeurs zijn vrijwilligers. Bij de chauffeur kun je een kaartje kopen met pinpas of creditcard. Je kunt ook reizen met een OV-chipkaart. Abonnementen en de OV-studentenkaart zijn ook geldig in de buurtbus.

Bijna alle buurtbussen rijden weer, er is er zelfs één bijgekomen.
Vrijwel alle buurtbuslijnen zijn weer gaan rijden op 29 maart. Conform aanbevelingen van TNO zijn de voertuigen aangepast; zo is de chauffeurscabine voorzien van een spatscherm en is er een ander ventilatiesysteem ingebouwd. In het openbaar vervoer is een mondkapje voor reizigers vanaf 13 jaar verplicht, dat geldt dus ook voor de buurtbus.

De Breng buurtbussen in Rijnwaarden (555 Aerdt – Pannerden - Zevenaar v.v., 560 Herwen - Pannerden - Zevenaar en 566 Spijk – Elten – Zevenaar v.v.) rijden nog niet, plannning is dat deze op 3 mei weer gaan rijden volgens de vakantiedienstregeling. Tot die tijd geldt AVAN als alternatief, zie de info iets verder op.

De dienstregeling tabellen van de buurtbussen zijn op de site op te vragen. Ze zijn ook te vinden op https://www.breng.nl/nl/onze-routes/dienstregeling-en-halte-informatie/lijnennetkaarten-en-lijnfolders#lijnfolder.

Voor inwoners van Wijchen, Balgoy, Nederasselt en Grave is er nog meer goed nieuws! Op 29 maart is er een nieuwe buurtbus rijden, lijn 568 tussen Wijchen en Grave v.v. Daarmee is een lang gekoesterde wens voor een rechtstreekse openbaar vervoer voorziening tussen beide kernen in vervulling gegaan!  

De buurtbus 568 rijdt op maandag t/m vrijdag tussen ca. 07.00-18.00 uur eenmaal per uur. Vanuit Wijchen rijdt lijn 568 via Balgoy en Nederasselt naar Grave v.v.  Inwoners van Nederasselt en Balgoy reizen dankzij lijn 568 comfortabel naar winkelcentrum Zuiderpoort in Wijchen en naar de centra van Grave en Wijchen.
Bij station Wijchen is er aansluiting op de trein van/naar Den Bosch. Op busstation Grave geeft de buurtbus aansluiting op de bus naar Uden en op de buurtbus naar het land van Cuijk.

Klik hier voor een overzicht van de vertrektijden vanaf alle haltes waar buurtbuslijn 568 stopt

De buurtbuslijnen Rijnwaarden van/naar Zevenaar gaan volgens planning 3 mei weer rijden volgens de vakantiedienstregeling. Tot die tijd kunnen reizigers in plaats daarvan gebruik maken van de Regiotaxi AVAN, na telefonische aanmelding.

Voor het boeken van een rit is hiervoor een speciaal telefoonnummer aangemaakt 085-0438784. Het telefoonnummer is geopend tijdens de openingstijden van de buurtbus. Het is alleen mogelijk om van halte naar halte te rijden.(dus het betreft geen deur tot deur vervoer).

De kosten van een buurtbusrit zijn  €. 2.35 per rit. U kunt uw rit afrekenen in het voertuig bij de chauffeur met een bank/pinpas. Uw OV-chipkaart kunt u helaas niet gebruiken daar er geen OV-chipkaart apparatuur in het voertuig van AVAN aanwezig is.
 
Let op: Het dragen van een niet medisch mondkapje is ook verplicht in de Regiotaxi AVAN. 
 

De buurtbussen rijden net als de reguliere bus volgens een vaste dienstregeling een route langs een aantal haltes.

Twee belangrijke verschillen zijn:

 • Het is een kleinere bus met plek voor maximaal 8 personen.
 • ​Rolstoelgebruikers kunnen niet reizen met de buurtbussen. De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers en niet opgeleid om reizigers in een rolstoel te vervoeren. Rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de reguliere buslijnen of een dag van tevoren (op vrijdag voor een rit op maandag) contact opnemen met 026 - 214 21 40.

Overzicht van Buurtbus-lijnen

 • Lijn 524: Dieren - Spankeren   
 • Lijn 525: Dieren - Dieren West 
 • Lijn 526: Dieren - Dieren Noord
 • Lijn 555: Zevenaar - Pannerden - Aerdt
 • Lijn 556: Elst - Driel - Heteren   
 • Lijn 560: Zevenaar - Pannerden - Aerdt - Herwen         
 • Lijn 561: Wijchen - Alverna - Nederasselt - Overasselt - Heumen - Malden        
 • Lijn 562: Beek - Berg en Dal - Groesbeek - Malden       
 • Lijn 563: Wijchen - Leur - Hernen - Bergharen - Batenburg        
 • Lijn 564: Groesbeek - Molenhoek         
 • Lijn 565: Beuningen - Wijchen  
 • Lijn 566: Zevenaar - Babberich - Elten - Lobith - Tolkamer - Spijk  
 • Lijn 568: Wijchen - Grave        
 • Lijn 589: Doorwerth → Heveadorp → Oosterbeek → Wolfheze → Renkum → Heelsum → Doorwerth       
 • Lijn 590: Doorwerth → Heelsum → Renkum → Wolfheze → Oosterbeek → Heveadorp → Doorwerth

Dienstregeling

Type het nummer van de Buurtbus lijn in de volgende zoekmachine en vind de dienstregeling met vertrektijden en haltes:

Kaartjes

Er gelden andere tarieven in de buurtbussen. Je kunt reizen met het ritkaartje van Breng. Kinderen kunnen voordelig met je meereizen voor € 1,05 met het Kidskaartje Breng buurtbus. Dit ritkaartje is geldig voor een enkele reis zonder overstap en is te koop bij de chauffeur van de buurtbus.

Kidskaartje Breng buurtbus

Kinderen reizen voordelig met je mee in de buurtbus

Regio Arnhem-Nijmegen
Een enkele reis
Geldig op alle buurtbussen
€ 1,05
Meer info Te koop bij de buschauffeur