Wijzigingen vanaf 12 mei 2024

Op een aantal lijnen wijzigen op 12 mei 2024 de vertrektijden. Ook verandert de indeling van de busstations Arnhem Centraal (de bussen die vanaf het overdekte gedeelte vertrekken krijgen een ander vertrekperron) en Wageningen.

Een overzicht van de wijzigingen m.i.v. 12 mei 2024

Algemeen
Op een aantal lijnen zijn de vertrektijden aangepast. Check tijdig voor vertrek of je bus eerder of later vertrekt.

Indeling busstation Arnhem Centraal
De bussen die vanaf het overdekte gedeelte vertrekken krijgen een ander perron. Klik hier voor een overzicht van het vertrekspoor per lijn. Klik hier voor de plattegrond.

Indeling busstation Wageningen
Buslijn 352 naar Arnhem vertrekt voortaan van perron B. Lijn 86 naar Ede vertrekken voortaan van perron C.

Halte Nijmegen Citadel College opgeheven
Op verzoek van de gemeente Nijmegen is de halte Nijmegen Citadel College opgeheven. Het alternatief hiervoor is de halte Hof van Holland.

Minder ritten lijn 77 Arnhem Centraal - CIOS
Door een afname van het aantal reizigers vervalt de rit Arnhem Centraal vertrek 8.00 uur. De rit Arnhem Centraal vertrek 8.04 uur blijft wel rijden.

Minder ritten lijn 78 Arnhem 't Venster/Beekdal Lyceum - Sportcentrum Papendal
De ritten Papendal vertrek 10.35 uur naar de topsportscholen 't Venster/Beekdal Lyceum en 't Venster/Beekdal Lyceum vertrek 15.15 uur naar Papendal vervallen. Reizigers kunnen gebruik maken van de lijnen 7 Geitenkamp - Arnhem CS v.v. en 10 Arnhem Centraal - Sportcentrum Papendal v.v.

Lijn 352 Wageningen Busstation - Arnhem Centraal Station
Op lijn 352 rijden vanaf 12 mei Trolley 2.0 bussen. De trolleybus is zo weer terug in Oosterbeek! Tussen Arnhem en Oosterbeek rijdt de bus onder de bovenleiding. Met de stroom die dan in een batterij wordt opgeslagen rijdt de bus van Oosterbeek naar Wageningen en weer terug. Uniek in Nederland!

In Arnhem krijgt lijn 352 een nieuwe route, vanaf Arnhem Centraal rijden de bussen door naar het Velperplein. Lijn 352 stopt daardoor ook bij de belangrijke centrumhalten Willemsplein en Velperplein.

Door al deze aanpassingen wijzigen de vertrektijden. Plan je reis dus voor vertrek. In de late avonduren rijdt lijn 352 voortaan elke 30 minuten.

Als gevolg van de nieuwe perronindeling vertrekt lijn 352 richting Wageningen op Arnhem Centraal vanaf perron A aan de Utrechtsestraat (stationsuitgang halte A)

Extra halte buurtbuslijnen 589 en 590 in Renkum
De buurtbuslijnen 589 Doorwerth-Oosterbeek-Wolfheze-Renkum-Doorwerth en 590 Doorwerth-Renkum-Wolfheze-Oosterbeek-Doorwerth stoppen ook bij de halte Renkum Melkdam.