Op 10 december gaat de nieuwe dienstregeling in. Lees meer >>

Nieuwe dienstregeling 10 december 2023

10-11-2023
Op 10 december gaat de nieuwe dienstregeling in voor het openbaar vervoer in Nederland. In de regio Arnhem Nijmegen zijn de wijzigingen beperkt. In onderstaand overzicht staan de belangrijkste wijzigingen weergegeven.

Check in de reisplanners de vertrektijden. Door rijtijd aanpassingen is het altijd mogelijk dat een rit eerder of later vertrekt.
 

Nieuw in de dienstregeling

Lijn 1 Velp – Arnhem De Laar West v.v.
In 2024 vinden er ingrijpende werkzaamheden plaats aan de Velperweg in Arnhem. Het is dan niet mogelijk om tussen Arnhem Centraal Station en Velp met trolleybussen te rijden omdat op de omleidingsroute geen bovenleiding aanwezig is.
Vooruitlopend daarop (om een tussentijdse wijziging van de dienstregeling te vermijden) rijdt lijn 1 al vanaf 10 december alleen nog tussen Arnhem Centraal Station en Arnhem De Laar West. Tussen Arnhem Centraal Station en Velp rijdt dan lijn 21. Doorgaande reizigers stappen op Arnhem Centraal Station over.

Lijn 3 Nijmegen - Oosterhout v.v
De lusroute in Oosterhout Stationsstraat - De Hoge Hofstraat - Gansstraat - Dorpsstraat - Stgationsstraat is ooit ontstaan als een omleidingsroute. Lijn 3 blijft deze route nu definitief rijden.

Lijn 8 Arnhem Centraal Station - Arnhem Geitenkamp v.v.
Lijn 88 Arnhem ziekenhuis Rijnstate - Rozendaal - Velp Zuid v.v.

Lijnen 8 en 88 worden samengevoegd tot één buslijn met lijnnummer 8. Zo ontstaat er een rechtstreekse lijn Arnhem Centraal Station - Arnhem ziekenhuis Rijnstate - Arnhem Geitenkamp - Rozendaal - Velp Zuid.

Lijn 14 Arnhem Centraal Station - Nijmegen Brakkenstein v.v.
In de wijk Brakkenstein vervalt de halte Kannunik van Osstraat.

Lijn 83 Nijmegen - Venlo
Lijn 83 rijdt in Arcen niet meer via de dorpskern maar via de rondweg.

Lijn 125 Nijmegen P+R Noord - Nijmegen Centrum
Lijn 125 vervalt; in plaats daarvan rijdt lijn 300 op zaterdag en zondag extra ritten tussen Nijmegen P+R Noord en Nijmegen Station NS. Voor het centrum van Nijmegen stopt lijn 300 bij de halten Centrum Oost en Centrum Zuid.

Lijn 568 Wijchen - Grave
Lijn 568 rijdt vanuit Grave door naar Escharen v.v.