Laat ons weten hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren tijdens Covid-19. ➞

Nieuwe dienstregeling

18-02-2020
Op 3 januari 2021 is de nieuwe dienstregeling ingegaan van de Breng bussen. De aanpassing in de dienstregeling is noodzakelijk door een afname van het aantal reizigers vanwege het coronavirus.

Je komt er... Nog steeds!

Op dit moment rijden de bussen al volgens de schoolvakantie dienstregeling. In overleg met de provincie Gelderland voeren we op 3 januari 2021 nog een aantal aanvullende wijzigingen op de schoolvakantie dienst in, om het aanbod nog beter af te stemmen op de teruggelopen vraag.
De lijnen waarvan alleen de vertrektijden zijn gewijzigd, staan niet vermeld in het overzicht. Het is daarom altijd raadzaam voorafgaand aan de reis de vertrektijden te raadplegen. Dat kan via de reisplanner op deze pagina of de Breng-app.

Update lijnen 3 en 14 Nijmegen.

Arnhem Stad

Het Duifje, Malburgen West, Vredenburg/Holthuizen buslijnen 4, 11 en 14

Op een aantal buslijnen in deze wijken verandert de route en het lijnnummer. Het lijnennet in deze wijken ziet er sinds 3 januari als volgt uit:

Lijn 4 Het Duifje – winkelcentrum Kronenburg v.v.
Inwoners van de wijk Het Duifje behouden met lijn 4 een rechtstreekse buslijn op maandag t/m zaterdag tussen ca. 10.00-16.00 uur. Lijn 11 verdwijnt op deze route.

Lijn 11 Station Arnhem Zuid – Vredenburg – Gelredome – Arnhem Centraal Station v.v.
Komende vanaf station Arnhem Zuid gaat lijn 11 vanaf de Burgemeester Matsersingel via de Groningensingel de route van lijn 4 rijden in Vredenburg. De halte in Holthuizen vervalt. Na de halte Rijnpoort (tevens de halte voor reizigers van/naar winkelcentrum Kronenburg) rijdt lijn 11 dan via de route van lijn 7 langs de Rijnhal en het Gelredome naar het Centraal Station.

Lijn 14 Nijmegen – Arnhem Kronenburg – Arnhem Malburgen West – Arnhem Centraal Station v.v.
Na de halte Kronenburg rijdt lijn 14 vanaf de Koppelstraat de route van de huidige lijn 4 naar Malburgen West en via de busbaan Eldenseweg naar het Centraal Station. Lijn 14 rijdt daardoor niet meer via Malburgen Oost en stopt ook niet meer bij de centrumhalten Airborneplein, Velperplein en Willemsplein. Het centrum van Arnhem blijft bereikbaar vanaf de halte Rijnstraat.

Klarendal buslijn 13

Buslijn 13 Arnhem CS - Klarendal v.v. rijdt niet meer sinds 3 januari 2021. Reizigers van/naar de halten op het noordelijke gedeelte van de route kunnen gebruik maken van lijn 3 Burgers Zoo of lijn 7 Geitenkamp. Voor reizigers van/naar de halten op het zuidelijke deel van de route zijn de lijnen 1 Velp en 7 Geitenkamp het alternatief.
Deze wijziging is tijdelijk, afhankelijk van de reizigersontwikkeling in relatie tot corona bekijken we of en zo ja wanneer deze lijn weer gaat rijden.

Nijmegen Stad

Nijmegen Noord, NYMA terrein buslijnen 3 en 14 (deze wijziging gaat in op 2 april 2021; tot die tijd rijdt lijn 3 de huidige route en rijdt lijn 14 over de Waalbrug).

Nijmegen Noord is sterk in ontwikkeling. Vooral het deel Hof van Holland, het beoogde nieuwe centrum van Nijmegen Noord. Maar ook op het NYMA terrein is de stad volop in beweging. Om deze gebieden goed openbaar vervoer te bieden wijzigt de route van de buslijnen 3 en 14:

Lijn 3 Oosterhout – Nijmegen Noord – Nijmegen station v.v. (vanaf 2 april 2021!).
Lijn 3 rijdt na ‘de Oversteek’ via de Laan van Oost-Indië (NYMA terrein) naar de Weurtseweg en vandaar via de huidige route Joris Ivensplein en Plein 1944 naar het station.

Lijn 14 Arnhem - Nijmegen Noord - Nijmegen station - Nijmegen Brakkenstein v.v. (vanaf 2 april 2021!).
Lijn 14 rijdt vanaf de Griftdijk Noord niet meer over de Waalbrug maar over ‘de Oversteek’, de Laan van Oost-Indië en de Weurtseweg via de route van lijn 3 Joris Ivensplein en Plein 1944 naar het station en vandaar naar Brakkenstein.

Aldenhof/Weezenhof buslijnen 4 en 331

Op maandag t/m vrijdag tot ca. 20.00 uur en op zaterdag tussen 09.00-18.00 uur rijdt lijn 331 twee keer per uur naar de wijk Weezenhof en twee keer per uur naar de wijk Aldenhof.
Op de overige tijden en op zon- en feestdagen de gehele dag rijdt lijn 331 altijd naar de Weezenhof. Lijn 4 rijdt dan twee keer per uur de route Aldenhof – NS Station Dukenburg – Lindenholt Oost.

Lindenholt Oost buslijnen 4 en 11

Op maandag t/m vrijdag tot ca. 18.00 uur rijdt lijn 11 door de wijk Lindenholt Oost via de route van lijn 4. Vanaf 20.00 uur rijdt lijn 4 van Lindenholt Oost naar station Dukenburg en Aldenhof.
Op zaterdag rijdt lijn 4 vanaf 18.00 uur van Lindenholt Oost naar station Dukenburg en Aldenhof, er rijdt dan tot 18.00 uur geen bus door Lindenholt Oost.
Op zondag rijdt lijn 4 Lindenholt Oost – station Dukenburg – Aldenhof v.v. de gehele dag.

Opgeheven lijnen

De volgende lijnen rijden niet meer sinds 3 januari 2021:

Lijn 1 Nijmegen – Malden v.v.

Reizigers van/naar Hazenkamp maken gebruik van lijn 14 Brakkenstein, van/naar Hatertse Hei en Grootstal van lijn 6 station Dukenburg en van/naar Malden van lijn 83 Gennep/Venlo. Deze wijziging is tijdelijk, afhankelijk van de reizigersontwikkeling in relatie tot corona bekijken we of en zo ja wanneer deze lijn weer gaat rijden.

Lijn 7 Nijmegen – Afrika museum v.v.

Reizigers van/naar het Afrika museum maken gebruik van lijn 5 Groesbeek. Deze wijziging is tijdelijk, afhankelijk van de reizigersontwikkeling in relatie tot corona bekijken we of en zo ja wanneer deze lijn weer gaat rijden.

Lijn 125 Nijmegen P+R Noord – Nijmegen Centrum v.v.

Reizigers van Nijmegen P+R Noord naar het centrum van Nijmegen maken gebruik van lijn 300 naar Nijmegen. Deze wijziging is tijdelijk, afhankelijk van de reizigersontwikkeling in relatie tot corona bekijken we of en zo ja wanneer deze lijn weer gaat rijden.

Overige wijzigingen

Door de afnemende vraag naar openbaar vervoer in de late avonduren rijden er sinds 3 januari op de meeste lijnen geen bussen meer na 0.00 uur. Deze wijziging is tijdelijk, afhankelijk van de reizigersontwikkeling in relatie tot corona bekijken we wanneer we weer na 0.00 uur gaan rijden.

Plan je reis

Vanaf ongeveer half december kun je de nieuwe dienstregeling vinden in de reisplanner. Plan je reis voor vertrek om alle nieuwe vertrektijden van de bussen te vinden.