Draag tijdens je reis een mondkapje en vermijd drukte.

Gedeeltelijke afsluiting brug Grave

28-07-2020
Vanaf woensdag 29 juli 19.00 uur rijden de buslijnen 9 Nijmegen-Grave v.v. en 99 Nijmegen-Grave-Uden v.v. een aangepaste route (vanaf 30 augustus rijdt lijn 99 weer de normale route, zie onderaan)

Buslijnen 9 en 99 niet via Grave

Lijn 9 Nijmegen-Grave v.v. rijdt tot de halte Nederasselt Eindsestraat, de halte Grave Busstation vervalt. Reizigers kunnen de brug te voet passeren of eventueel vanuit Grave per fiets naar de halte Nederasselt Broekstraat reizen en daar de bus richting Nijmegen nemen.

Lijn 99 Nijmegen-Grave-Uden v.v. rijdt vanaf de halte Alverna Rijdtsestraat via de brug bij Ravenstein naar Zeeland halte Voederheil en vandaar naar Uden v.v.

De haltes Nederasselt Eindsestraat, Grave Busstation, Grave Stoofweg, Grave Generaal de Bonsweg, Velp Binckhof en Reek Mgr. Borretstraat komen te vervallen. Reizigers kunnen eventueel vanuit Grave per fiets naar de halte Alverna Rijdtsestraat reizen en daar de bus richting Nijmegen of Uden nemen.

De omleiding voor lijn 9 duurt tot nader bericht.
Lijn 99 kan vanaf 30 augustus weer over de brug rijden door de inzet van bussen met een lichter gewicht. Voor lijn 99 vervalt dan de omleidingsroute. Zijn er meer dan 17 reizigers dan wordt het 'teveel' aan reizigers verzocht over te stappen op een pendelbus Grave Busstation - Nederasselt Eindsestraat v.v. en bij de halte aan de overzijde van de brug weer in de lijnbus te stappen. In- en uitchecken voor de pendelbus is niet nodig, reizigers checken op de gebruikelijke wijze in bij de instaphalte en uit bij de halte van bestemming.

De provincie Noord Brabant heeft besloten dat inwoners van Grave e.o. die te ver van een bushalte wonen gebruik mogen maken van de regiotaxi om naar Nijmegen te reizen. De kosten zijn het in de regio geldende Wmo tarief, dat is ongeveer gelijk aan het OV-tarief.