Laat ons weten hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren tijdens Covid-19. ➞

Buurtbussen Breng

19-03-2021
Op 29 maart zijn de meeste buurtbussen weer gaan rijden. De buurtbussen in de regio Rijnwaarden van/naar Zevenaar starten op een later moment op, planning is dat deze 3 mei gaan rijden volgens de vakantiedienstregeling. En, er is een nieuwe buurtbus bijgekomen, lijn 568 Wijchen-Grave v.v.!

Buurtbussen weer op weg, er is er zelfs één bijgekomen!

Vrijwel alle buurtbuslijnen zijn weer gaan rijden op 29 maart. Conform aanbevelingen van TNO zijn de voertuigen aangepast; zo is de chauffeurscabine voorzien van een spatscherm en is er een ander ventilatiesysteem ingebouwd. In het openbaar vervoer is een mondkapje voor reizigers vanaf 13 jaar verplicht, dat geldt dus ook voor de buurtbus.

De Breng buurtbussen in Rijnwaarden (555 Aerdt – Pannerden - Zevenaar v.v., 560 Herwen - Pannerden - Zevenaar en 566 Spijk – Elten – Zevenaar v.v.) rijden nog niet, het is de planning dat deze vanaf 3 mei weer gaan rijden volgens de vakantiedienstregeling.

De dienstregeling tabellen van de buurtbussen zijn op de site op te vragen. Ze zijn ook te vinden op https://www.breng.nl/nl/onze-routes/dienstregeling-en-halte-informatie/lijnennetkaarten-en-lijnfolders#lijnfolder.

Voor inwoners van Wijchen, Balgoy, Nederasselt en Grave is er nog meer goed nieuws! Op 29 maart is er een nieuwe buurtbus rijden, lijn 568 tussen Wijchen en Grave v.v. Daarmee is een lang gekoesterde wens voor een rechtstreekse openbaar vervoer voorziening tussen beide kernen in vervulling gegaan!

De buurtbus 568 rijdt op maandag t/m vrijdag tussen ca. 07.00-18.00 uur eenmaal per uur. Vanuit Wijchen rijdt lijn 568 via Balgoy en Nederasselt naar Grave v.v. Inwoners van Nederasselt en Balgoy reizen dankzij lijn 568 comfortabel naar winkelcentrum Zuiderpoort in Wijchen en naar de centra van Grave en Wijchen.
Bij station Wijchen is er aansluiting op de trein van/naar Den Bosch. Op busstation Grave geeft de buurtbus aansluiting op de bus naar Uden en op de buurtbus naar het land van Cuijk.

Klik hier voor een overzicht van de vertrektijden vanaf alle haltes waar buurtbuslijn 568 stopt