Breng bussen vanaf 21 juli over Waalkade Nijmegen

De Breng bussen die in het centrum van Nijmegen  via de Burchtstraat of de Singels rijden gaan vanaf 21 juli allemaal over de Waalkade. Met deze maatregel verwachten gemeente en vervoerder dat de dienstregeling voor de bus tijdens de renovatie van de Waalbrug betrouwbaar blijft.
Om te voorkomen dat de bussen tijdens de Waalbrugrenovatie te veel vertraging zouden oplopen op de Singels, reden de bussen sinds eind maart van dinsdag tot en met vrijdag over de Burchtstraat. De Waalkade was toen niet beschikbaar vanwege de werkzaamheden aldaar.

De afgelopen maanden bleek dat de reistijden over de Singels te lang zijn om de bus te kunnen laten concurreren met de auto. Daarom kiezen gemeente, vervoerder en provincie ervoor om de bussen van maandag tot en met zondag via de Waalkade te laten rijden.

De buslijnen 2, 8, 13, 14, 15, 33, 58, 80, 82, 300 en 331 rijden vanaf 21 juli via de Waalkade en stoppen bij de halte Valkhof. Reizigers van/naar Plein 1944 reizen kunnen bij het station overstappen op de buslijnen 1, 5, 6, 58 en 85.