5 september: 75 jaar trolleybus Arnhem

Op 5 september is het 75 jaar geleden dat de trolleybus in Arnhem ging rijden. En dat laten we niet zomaar voorbijgaan, alle reden voor een feestje.

Festiviteiten 75 jaar trolley

23 juli 100 jaar Burgers Zoo - 75 jaar trolleybus
Niet alleen de trolleybus viert feest! Op 23 juli is het precies 100 jaar geleden dat Burgers Zoo in Arnhem kwam. Burgers Zoo en de trolleybus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, sinds 20 mei 1951 rijdt de trolleybus naar Burgers Zoo. Tot op de dag van vandaag!

Ga je op 23 juli naar Burgers Zoo? Op vertoon van een entreebewijs voor 23 juli (of een reservering voor 23 juli) of een geldig Burgers Zoo abonnement reis je gratis met lijn 3 (busstation Arnhem Centraal perron F) van het station naar Burgers Zoo. Tussen 10.13 uur en 12.13 uur rijdt er op elke rit een gids van Burgers Zoo mee in de bus die het een en ander vertelt over 100 jaar Burgers Zoo. Zo begint het uitje al in de bus!

Maar, dat is nog niet alles. Museumtrolleybus 101 (die op 5 september 1949 de openingsrit reed) rijdt 23 juli ook drie ritten, uiteraard met een gids van Burgers Zoo. Deze vertrekt vanaf busstation Arnhem Centraal om 10.20 uur, 11.05 uur en 11.50 uur. LET OP: er kunnen maximaal 37 reizigers (aantal zitplaatsen) mee. VOL is VOL. Vanaf 09.30 uur is er een medewerker (herkenbaar aan wit promojack met logo Breng) aanwezig bij de draaideur naar perron F. Daar kun je gratis een vervoerbewijs afhalen voor een rit met de museumtrolley naar Burgers Zoo (ook hiervoor geldt: op vertoon van een entreebewijs voor 23 juli of een geldig Burgers Zoo abonnement). OP is OP!

Open dag garage Arnhem (Westervoortsedijk) zondag 8 september 12.00-16.00 uur
Op 8 september organiseren we een open dag op onze garage aan de Westervoortsedijk in Arnhem. Er zijn dan diverse activiteiten, o.a. rondritten met de museumtrolley. Natuurlijk is dan ook het Trolleybusmuseum geopend. Meer informatie over de open dag t.z.t. op deze pagina.
Op 1 en 15 september rijdt de museumtrolley eveneens rondritten (incl. bezoek Trolleybus museum). Ook daarover later meer.

Themaweekend duurzaamheid en mobiliteit Nederlands Openlucht museum 5 en 6 oktober
Helaas komt deze activiteit te vervallen.